15 september 2010

Leiva- ja kartulipäev Vabaõhumuuseumis.

12. septembril toimus Eesti Vabaõhumuusemis suur leiva- ja kartulipäev. Seal tutvustati neid eestlaste toidulaua kahte kõige tähtsmat rooga. Õpetati leiva saamislugu ja sellega seotud töid, valmistati erinevaid teraviljatoite. Avatud oli Kartuliakadeemia. Nõu andsid spetsialistid: kartulikasvatajad, -teadlased ja kokad. Eesti Kulinaaria Instituudi eestvedamisel selgus kuldne mugul ehk maitse poolest kõige parem kartulisort. Ülekaalukaks võitjaks tuli Jõgeval aretatud sort "Ando".

Tutvuda sai mahetootmise ja mahetoiduga.
Maheõuel pakuti laia valikut mahetoite: köögivilju, marju, piima- ja lihasaadusi, mahlu, moose, jahusid, helbeid, maitse- ja ravimtaimi, mett jm. Kaasa sai lüüa mahetoidu valmistamise töötoas. Külalised said degusteerida mahetooteid, mille hulgast valisid välja oma lemmikud.

Oli ilus, hariv ja meeldejääv päev!

Kooliõde Maris Viisimaa


Kommentaare ei ole:

Ajaveebi alustaja ja haldaja:
Tiina Rum (Perovskaja)