05 veebruar 2009

Internetiohutuse loeng

Järgmisel teisipäeval, 10. veebruaril tähistab Eesti 50 maailma riigi seasturvalise interneti päeva. Selle päeva puhul, 10. veebruaril kell 16:00 toimub Nordic Hotel Forumis laste interneti turvalisuse suurendamisele suunatud algatus Veebivend.
Tegemist on avaliku loenguga lapsevanematele, mille eesmärgiks on andateadmisi ja praktilisi juhiseid, kuidas oma last interneti ohtude eestkaitsta. Avaliku loengu avab Evelin Ilves, kes muuhulgas tutvustab Tiigrihüppe SA konkursi Lõksud internetis tulemusi. Oma teadmisi interneti turvalisusest, praktilistest juhtumitest ja näpunäidetest vanematele jagavad pikaajalise interneti turvalisusealase õpetamiskogemusega Kalev Pihl (Sertifitseerimiskeskuse juhataja) ja Viimsi kooli psühholoog Katrin Kaljula.Lisaks saab nõu, kuidas arvutit seadistada nii, et selle kasutamine oleksvõimalikult turvaline. Soovi korral saavad vanemad lapse kaasa võtta. Lastele viikse üritusel läbi toredaid mänge ja näidatakse lastepäraseid internetiohutusealaseid materjale.Üritus kestab kokku ligi 2 tundi.Üritus on tasuta.
Oma tulekust anna palun märku eesti@microsoft.com 6679880.
Veebivend on 2006. aastal alguse saanud ettevõtmine, millega teavitatakse lapsi, nende vanemaid ja õpetajaid internetis peituvate ohtude eest.Ühtlasi õpetatakse, kuidas internetis ümber käia isikuandmete ning digitaalse loominguga. Internetiohutusealaste materjalidega saab tutvuda:
Tallinna Keskraamatukogu ootab teisipäeval 10. veebruaril kell 13.00 -14.00 oma saali 5.-6. klassi õpilasi, kes soovivad osaleda Internetiohutusepäeva raames toimuval loengul. Saali mahub korraga ca 3 klassitäit lapsi.Üritus on tasuta.

Kommentaare ei ole:

Ajaveebi alustaja ja haldaja:
Tiina Rum (Perovskaja)