06 november 2009

Gripi vastu!

Nagu igal sügisel on ka tänavu eestimaalasi kimbutamas gripiviirus. Aga sel sügisel tuleb gripp teisiti. Seekord astume gripile vastu ühendatud jõududega. Me ei jaga oma töö- ja koolikaaslastele mitte viirust, vaid infot, kuidas gripist jagu saada.
Selleks on loodud spetsiaalne info- ja nõuandeleht http://www.gripivastu.ee/, millelt leiab kõik infojagamiseks vajalikud materjalid.

12. novembril toimub üle-eestiline gripivastase liikumise päev.

Haridus- ja Teadusministeerium Tervisekaitseinspektsioon on koostöös Gerli Padariga gripivastase tegevuse tutvustamiseks loonud lõbusa tantsu ja nüüd kutsutakse kõiki koole üle Eesti seda tantsu 12. novembril tantsima. Tantsuga tahetakse kinnistada õpilastes 4 põhilist, kuid
tõhusat tegevust, mis aitavad piirata nakkuse levikut. Samuti on soov tantsu abil muuta õpilaste jaoks teema mängulisemaks ja vastuvõetavamaks.

Tantsu muusika leiab Haridus- ja Teadusministeeriumi Tervisekaitseinspektsiooni veebilehelt ning selle põhjal tuleb igas koolis luua oma tants, mida ühiselt 12. novembril vahetundides tantsida. Võib jäljendada Gerli loodud tantsu või luua midagi täiesti uut. Oma tantsu loomisel lähtuda sellest, et selles sisalduks tantsuliigutustena 4 peamist gripivastast tegevust:
* pese käsi,
* aevastades kata suu varrukaga,
* hoia haigega meeter vahet,
* haigena püsi kodus.

Oma kooli tantsu võib üles filmida ja laadida Haridus-ja Teadusministeeriumi kodulehele.
Filmid saab üles panna ka Tervisenõukogu lehele.
12. novembri üritusest teavitatakse ka kohalikku ning üleriigilist meediat, et nad saaksid tulla koolidesse kohale ja seda ühist tantsimist kajastada.

Kui on ideid ja mõtteid, kuidas veelgi tõhusamalt gripile vastu astuda, siis need on oodatud meiliaadressile iiris.saluri@tervisekaitse.ee.
Samale aadressile võib saata ka kõik teemakohased küsimused.
On ju meie kõigi ühine huvi, et õpilased-õpetajad oleksid terved ja töö koolis ei saaks viirusepuhangust häiritud.


Üheskoos oleme gripist tugevamad!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taname huvitavat teavet

Ajaveebi alustaja ja haldaja:
Tiina Rum (Perovskaja)